Следва

На две куки, лице и опаки

Обеците – бижуто, което променя

Когато си харесваме обеци е важно да се има предвид формата на лицето. За момичета с удължено овално лице повече подхождат големи обеци, а за кръгло лице повече отиват удължени обеци с висулки...

Fashion преди 14 години

Когато си харесваме обеци е важно да се има предвид формата на лицето. За момичета с удължено овално лице повече подхождат големи обеци, а за кръгло лице повече отиват удължени обеци с висулки. Щастливките с правилни черти може да се радват и на двата вида, но и при тях остава мъчителният въпрос какъв цвят да изберат.
Формата на лицето все още не е всичко при избора на обеци. Важен е и цветът на косата. Обеците не трябва да се отделят на нейния фон. На блондинките повече подхождат прозрачни камъни, но не бели, ако косата е дълга. На брюнетките им отиват обеци с ярки цветни камъни и перли.

Цветовете имат топъл и студен оттенък и съответно за синьо-черна коса най-добре да се избере сребро, а за кестенява – злато.

Не забравяй и очите! Не е нужно да се конкурираш по красота с обеците. Те трябва само да подчертават и допълват естествената ти красота. Важното е да не се купуват обеци с големи камъни със същия цвят като очите. Необходима е някаква разлика в нюансите.

Зелените очи добре се подчертават от виолетови оттенъци, кафявите от златисти, а розовите обеци придават кокетство на притежателките на сини очи.

Внимавай с обеците от натурални камъни. Отнасяй се с тях внимателно и те дълго ще подчертават твоята индивидуалност. Противопоказно е дългото стоене на слънце и взимането на душ с такива обеци.
Не забравяй правилата на добрия вкус! През деня най-добре да избереш по-прости обеци, а вечер по-ярки и екстравагантни. Простотата в обеците да не те притеснява, тя не означава, че са скучни, обратно, само подчертава изискаността.

Ако ти хареса някое чудо – нещо необикновено и оригинално, просто намали цвета на тоалета си и тогава твоите обеци още повече ще заблестят и ще приковат погледите към теб.

 

More from View Sofia

More Fashion